4 kyllingfileter
2 liter vann
1 gulrot
1 løk
1/4 purre
1,5 dl grønne linser
1 løk,skåret i strimler
2 fedd hvitløk,finhakket
40 g fersk champignon,skåret i skiver.
2 ss olivenolje/rapsolje
1 boks hakkete tomater
4 dl silt kyllingkraft.
2 ss sweet chilisaus
krydderblanding:
1/2 ts spisskummin
1/2 ts india tandoori spice
172 ts paprikapulver
1 ts karri
1 ss vann.
bland sammen til en grøt.
legg linsene i bløt i 3 dl vann i ca 3 timer
kok opp vannet med rensede og grovkuttet gulrot,løk og purrre. la vannet koke 10min før du putter kyllingen i vannet. la kyllingen trekke i 10-15min.
la kyllingen avkjøle seg,før den kuttes i passende biter.
varm opp oljen i en kasserolle og tilsett løken. la den frese på middels varme i ca 5 min.
tilsett så hvitløk og champignon, og la det frese videre i 5 min.
tilsett krydderblandingen og la det småkoke i et par minutter.
hell så over boksen med tomater og den silte kraften. la det få et oppkok.
hell av vannet på linsene og tilsett linsene i gryta.
la det hele småkoke i 30min.
tilsett kyllingen på slutten av koketiden slik at dette blir gjennomvarmt og tilslutt has chilisausen i.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar