grønnsaks-retter


Her kommer en enkel oppskrift på en litt magrere variant av grønnsakspure.. det sier seg jo selv at en pure med både smør og fløte kan fort bli litt vel mye kalorier,spesielt for oss som enten ønsker å holde vekta eller redusere vekta... faktisk smaker denne vel så godt som den med fløte i...

150 g brokkoli
300 g gulrot
1 ss soft light(bordmargarin)
1 dl lettmelk

rens og kutt grønnsakene.
kok grønnsakene møre.
hell ut vannet og hell grønnsakene i en egnet bolle før du kjører de til mos med en stavmixer. (ellers blir det fort riper i kjelen)
hell så grønnsaksmassen over i kjelen i egjen.
tilsett margarinen og rør gøodt, når det er smeltet sper du med melken,og gir det kun et lite oppkok,
så er pureen ferdig.
dette er en fin erstatning til poteter/ris i mange middagsretter, og er særdeles velsmakende synes jeg :)








 GRØNNSAKS-PURE'
Her kommer en oppskrift på en god grønnsakspure', som kan brukes til tilbehør til mange ulike middager.

1 blomkålhode
1 brokkoli
35 g smør
1 dl matfløte
salt
pepper

skyll grønnsakene og del de i buketter.
kok grønnsakene  og hell deretter av vannet.
kjør grønnsakene godt med en stavmixer til en fin jevn masse.
sett kjelen tilbake på ovnen og tilsett smøret og rør godt til smøret er smeltet.
Tilsett deretter matfløten og varm det opp.
smak til med salt og pepper.

Som nevnt ovenfor så passer dette tilbehøret til mange ulike middager, og min beste favoritt er chorizo-pølser til:)))








BLOMKÅL&BROKKOLI-GRATENG:
0,5 brokkoli
0,5 blomkålhode
1 løk
1 liten boks sjampignion eller tilsvarende friske.
0,5 boks maiskorn
1 dl matfløte
75g revet hvitost

kok blomkål og brokkoli nesten møre.
finn frem en ildfast form og kutt løken i strimler og ha dette i formen. tilsett blomkål,brokkoli, champignon og mais i formen.
hell over matfløte og strø over revet hvitost.
gratiner ved 200 grader i 10-15min...

passer godt som tilbehør til det meste av middagher, som f.eks kylling,karbonader++++


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar